Hvordan kommer jeg igang med WordPress

WordPress hvordan kommer jeg igang?

Vil du gerne igang med WordPress? Det er faktisk nemt at komme igang, hvis først du lige kender til de få steps der er.
Kom let fra start, læs med herunder eller se videon og lær hvordan du får opsat din første WordPress hjemmeside.

Inden du kan komme helt igang med at designe og bygge din helt nye wp hjemmeside, skal du have styr på følgende:

  • Domænenavn
  • Webhotel og hosting af din hjemmeside
  • Installer WordPress
  • Hvordan vil du bygge din WP hjemmeside?
    -færdig tema eller builder?

Domænenavn

Du skal have registreret dit domænenavn, og tjekke om den er ledig. Du kan typisk købe domænenavne samme sted som du vælger at have dit webhotel.
I videoen herover forklarer og viser jeg præcis hvordan du finder og registrerer dit domænenavn, og får den koblet op sammen med din WordPress hjemmeside.

 

Webhotel

Når det kommer til valg af webhotel, er der et hav af udbydere og muligheder. I videoen kommer jeg ind på 3 udbydere som jeg anbefaler at du starter ud med.

Design din nye hjemmeside

Det er vigtigt at gøre dig nogle overvejelser i forhold til hvordan du ønsker at bygge din hjemmeside.
Du kan købe færdige temaer/templates, som er bygget på forhånd.
Eller du kan vælge at anvende en af de populære builders.
Jeg anbefaler og anvender selv Elementor Pro.
Du kan læse meget mere om Elementor Pro, og hvorfor jeg anbefaler netop denne builder her: https://apolloweb.dk/elementor/

 

Transskribering af indholdet i videoen:

Sådan indstiller og designer du din header med Elementor. Se med her. Vi går ned under skabeloner. Så siger vi tilføj ny. Så vælger vi sidehoved, på engelsk hedder det en header. Så skal vi navngive den. Den kalder vi også header. Så opret. Så får vi mulighed for at vælge nogle af de her færdige layouts. Vi kan sagtens vælge at sige, at vi vil have en der ser sådan her ud. Så har vi grundopsætningen her. Vi kan også vælge at sige, at vi vil bygge vores egen fra bunden af. Så sletter vi den, og trykker på plus. Og vi skal have et logo, menu og måske nogle social ikoner ude til højre. Lidt ligesom den anden før. Så vi tager udgangspunkt i den her. Baggrundsfarven skal være gennemgående hele den bjælke her. Så kan vi klikke her. Tryk på stil baggrundstype. Klikker på denne her, og farve, vi vil godt have, den skal være hvid. Så skal vi have et logo. Det kan vi gøre på to måder. Hvis du har indstillet dit logo i WordPress, så kan vi vælge at sige hjemmesidelogo.

Den hedder site logo på engelsk. Trækker den ud. Hvis du ikke har valgt den, så kan du også vælge at trække billedet ud. Så uploader du bare dit billede her. Og indsæt. Det giver det samme. Logoet her er lidt stor, så den gør vi lige lidt mindre her. Vi vælger simpelthen at gøre den her. Det her felt mindre. Vi kan også gå ned og definere procentvis. Hvor stor den skal være, den skal være 25. Så skal vi have navigation. Se her. Den ligger som en af de første. Navigation trækker vi ud. Den vil vi godt have, den skal være centreret den vej. Så klikker du på den her. Så er der vand og lodret. Lodret vil vi godt have den centreret. Så vælger vi menu, der er valgt menu. Det er den, vi har lavet herude. Hvis du har lavet den i udseende menuer. Hvis ikke du har lavet en menu endnu, så kan du sige. Opret ny menu.

Vi vil godt opret en ny menu her. Så kalder vi den for ny menu. Siger opret. Og så kan du se dine seneste sider herude, eller alle dine sider. Vi vil godt have de her 3 med i den nye menu. Så klikker vi gem. Her siger vi også gem kladde, og så kan vi lige opdatere siden. Sådan. Og så burde vi kunne vælge ny menu. Den vil vi godt have skal være centreret her. her kan vi vælge, den der. Under stil kan vi vælge, hvilken farve teksten skal have. Den skal være sort. Når man kører musen over, så bliver den grøn med en streg under. Det er det, der hedder en hover/mouseover funktion. Den indstiller vi her. Og når den er aktiv, det vil sige det er den side, man er inde på, så er det, den farve der er defineret her. Hvis ikke der er defineret noget, så tager den aktiv den farve, som temaet er sat til. Men det vil vi ikke rode mere med nu. Nu vil vi gerne have nogle social icons herude.

Så tager vi sociale ikoner, trækker den ud. Den vil vi også gerne have skal være centreret. Så vælger vi midt. Stilen skal være lige lidt mindre. Stil størrelse, og så lidt mere mellemrum. Så vil vi godt have, de skal være runde. Vi vil godt have Instagram. Så kan vi sige dupliker. Du kan også vælge at sige tilføj del. Så tager vi den her. Så finder vi et instagram logo, og indsætter. Hernede kan du definere dit link til din instagram, og det samme har med Facebook og YouTube. Og hvis du klikker her, så kan du vælge at den skal åbne i et nyt vindue. Så skal vi have defineret menuen for tablet og mobil visning. Det er selvfølgelig vigtigt, at vi har et ordenligt layout på de forskellige responsive enheder. Så hvis vi tager tablet og klikker på den der, så gør vi lige den til fuld bredde. Sådan der. Så forlænger den ikke menuen. Så kommer den ned herunder, og så kan vi begynde at definere, hvordan knappen skal se ud.

Og hvordan teksten skal stå. Der skal være lidt mere afstand, og lidt mere afstand imellem hér. Hvor langt ned den skal gå her, men det ville passe fint, at den står her. Så kan vi tilpasse tekst, farver og så videre. Så skal vi kigge på mobil. Der blev logoet lidt stort, så kan vi gå ind og definere bredden. Sådan der. Så kan vi lukke den der, for at se hvordan den ser ud. Den tror jeg faktisk godt, vi vil have til at være i højre side. Så hvis vi siger den her logo, den er 75 procent i bredden, og den her er 25. Så kommer det til at passe fint. Men de her bliver lige lidt for store. Det kan også være, du vælger at sige, at du ikke vil have social icons med på mobil. Så kan du vælge den der. Avanceret responsive. Så kan du sige hide on mobile. Så skjuler den på mobilenheder. Men den er stadigvæk synlig på tablet og på desktop. Så skal vi have udgivet den. Så siger vi udgiv, og så er det vigtigt, vi lige husker at vælge, add conditon, og fortæller hvor den skal vises henne.

Hvis du bare klikker en gang. Bum, så siger den inkluder på hele hjemmesiden, og så siger du, save and close. Nu giver vi en fejl her. Det er fordi jeg allerede har defineret en header. Men det skulle din ikke gerne vise. Når du er færdig, så siger du save and closes. Og så har du indstillet din nye header i Elementor.

Hvis du bare klikker en gang. Bum, så siger den inkluder på hele hjemmesiden, og så siger du, save and close. Nu giver vi en fejl her. Det er fordi jeg allerede har defineret en header. Men det skulle din  ikke gerne vise. Når du er færdig, så siger du save and closes. Og så har du indstillet din nye header i Elementor.

 

Dennis Bank
Dennis Bank
hvordan kommer jeg igang med wordpress

Mere viden

Indholdsoversigt